د09162019

Last updateد, 16 سپتامبر 2019 8am

Back شما اینجا هستید: Home کانون آوا اخبارکانون آوا مقالات واطلاعیه های کانون آوا مصاحبه سایت کانون آوا با آقای مهرداد ساغرچی درباره حمله تروریستی به اردوگاه لیبرتی در عراق

برای چندمین بار توجه همه را به این مساله معطوف میکنم که حضور و نگاه داشتن  افراد در کمپ لیبرتی یک تحمیل به همه این افراد است و ارگانهای حقوق  بشری باید بدون اینکه به کارشکنی های مسئولین سازمان توجه کنند اقدام به ثبت نام افراد و خروج افراد از لیبرتی بکنند.این تنها راه ممکن برای حفظ سلامت این افراد میباشد.

کانون آوا - دوشنبه دوم نوامبر 2015

مصاحبه سایت کانون آوا با آقای مهرداد ساغرچی

درباره حمله تروریستی به اردوگاه لیبرتی در عراق

کانون آوا:  با سلام وتشکر سوال اول ما درباره حمله موشکی تروریستی به مقر اردوگاه لیبرتی در عراق است که تعداد ی کشته و مجروح غیر نظامی برجا گذاشت  نظر شما در این باره چیست آیا این نیز مثل همیشه که مجاهدین میگویند مقصرش منتقدین مجاهدین هستند که راه را برای چنین اعمالی باز میکنندو نوشتن مقالات انتقادی باعث چنین اعمالی بر علیه مجاهدین میشود؟!!

ساغرچی: با عرض سلام و تشکر

ابتدا ضمن محکوم کردن خشونت و هرگونه ترور و عمل مسلحانه تحت هر عنوان و ضمن محکوم کردن جنایت کشتار افراد مستقردرکمپ لیبرتی در عراق که منجر به کشته و مجروح شدن افراد غیر مسلح و غیر نظامی شدو ضمن تذکر و یادآوری به دولت وقت عراق درحفظ و حراست از کسانی که به صورت موقت درکمپ لیبرتی مستقر هستند .کسی نیست که از دیدن به خاک افتادن این افراد متاثر و غم زده نشود . تمام این افرادرا من میشناختم وبا بعضی از آنها سالیان دوست بودم.چهره ها و خاطره هایشان را به یاد دارم، انسانهایی با یک دنیا آرزوهای سرکوب شده ویک دنیا حرف در گلو خفه شده، حال چه باید گفت؟ چقدر باید پیام تاسف و تسلیت و گریه و اندوه فرستاد تا اینکه باند رجوی دست از سر این افراد بر دارد. تا کی باید جان افراد بازیچه بازی های سیاسی یک عده فرصت طلب و تشنه قدرت باشد.من مطمئن هستم عاملان اصلی این جنایت که خمپاره و موشک بر سر این افراد ریختند روزی به پای میز محاکمه و عدالت کشیده خواهند شد.این کشور یعنی عراق از بیش از یک دهه پیش جایی برای زندگی پناهندگی و یا فعالیت سیاسی نیست. کشوری که با درگیریهای خونین مذهبی و قومی و فرهنگی دست و پنجه نرم میکند. کشوری که برای هیچک از شهروندان آن بخصوص در شهرهای بزرگ آن امن نیست. حال مسخره این داستان آنجاست که سالیان است مجاهدین و رهبری آن میخواهد به کل دنیا اثبات کند که حق پناهندگی و ماندن در عراق را دارد و فرض بر این باشد که همین امروز این حق را به افراد سازمان بدهند سوال این است که اولا مجاهدین بقیه افرادی را که از عراق خارج کرده  اند مجدد به خاک عراق برمیگردانند؟!! یا اینکه نه میخواهند تقاضاهای دموکراتیک خودشان را از دولت وقت عراق برای گرفتن حقوق پناهندگی ادامه دهند تا بتوانند مثل کشورهای غربی که خود را موظف به حمایت و حفاظت از پناهندگان میدانند به دولت عراق نیز وظایفش را یاآوری کنند؟؟ هرگز این حرفهانباید شوخی گرفت چون شواهد نشان میدهد که رهبری مجاهدین با مغز تخم  مرغی خودش چنین چیزی را در مغزشان داشته اند که تا به امروز تلاش کردند هر چقدر میشود پروسه انتقال این افراد را به تاخیر بیاندازند و حالا هم میخواهند که به هر مناسبی از محرم و عاشورا و رمضان و بهانه ها ی مختلف بصورت قطره ای این افراد را خارج کنند.

اما نکته سوال شما که گفتید این بار دیگر مجاهدین مثل دفعه قبل که چند نفرشورایی از آنها اعلام جدایی کرده بود و چند مطلب بخاطر اختلاف عقیده شان بخصوص با حضور نیروها در عراق داشتند نوشتند رهبری مجاهدین هم که هیچ توجیه و دلیلی برای این همه سهل انگاری و نداشتن تحلیل درست سیاسی از شرایط نداشت طبق معمول با به گردن نگرفتن این اتفاقات آنرا نتیجه چند مقاله  منتشر شده دانست و به این صورت مجددا از پاسخگویی فرار کرد.

کانون آوا:  حال این چرا باید رجوی و رهبری مجاهدین پاسخگو باشد. اگر از یک نگاه ساده ببینیم که مقصر عاملان خمپاره باران بودند؟

ساغرچی : بله همانطور که گفتید نگاه ساده و یک برخورد سطحی متفاوت است با آنچه که در دنیای کنونی وجود دارد.برای مثال  چند سال قبل سفارت  آمریکا در یمن مورد حمله تروریستی قرار گرفت که  دو نفر فکر کنم کشته شد و تعدادی زخمی که این مساله زمانی بود که هیلاری کلینتون وزرات خارجه امریکا را سرپرستی میکرد. تمام داستان مربوط به تروریستها و جنایت آنها بود اما امسال و در استانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مسئولیت کامل این جریان به دلیل پست و مقامی که عهده دار آن بود به عهده گرفت. حال وقتی صحبت از مسئولیت میکنیم همیشه رجوی و باند او چنین تفسیر میکنند که دیگران میخواهند جرم جنایت کار را به گردن دیگری بیندازند. این همه شگرداین فرقه برای فرار از پاسخگویی و مسولیت است . توجه کنید که این رهبری تصمیم گیرنده در این فرقه هرگز به هیچ یک از کارشکنی ها وبهانه هایی که برای روند خروج سریع افراد در نظر گرفته شده بود اشاره ای نمیکند و فقط میخواهد اثبات کند کار خودش درست است و سایرین مقصر اتفاقات خونین پیش آمده هستند.برای چندمین بار توجه همه را به این مساله معطوف میکنم که حضور و نگاه داشتن  افراد در کمپ لیبرتی یک تحمیل به همه آنها افراد است و ارگانهای حقوق  بشری باید بدون اینکه به کارشکنی های مسئولین سازمان توجه کنند اقدام به ثبت نام افراد و خروج افراد از لیبرتی بکنند.این تنها راه ممکن برای حفظ سلامت این افراد میباشد.

کانون آوا: آیا سازمان و رهبری توان جلوگیری از فعالیتهای ارگانهای مربوطه برای رسیدگی به  این افرادرا دارد؟

ساغرچی: واقعیت این است که سازمانهای تابعه ملل متحد هرگز در هیچ صورتی  نمیتواند و نمیخواهد که  هیچ موردی  به اجبار انجام بدهند و البته وقتی  که سازمان مجاهدین هم به این امر واقف است  و چون مساله انسانی در میان است پیچیدگیهای خاص خودش را دارد واز این طریق نمیتوان به صورت اجبار به این سازمان چیزی را برای خروج سریعتر نیروها قبولاند.اما گروهها و طرفهای درگیر در عراق بخاطر منافع گروهی و یا وابستگیهای اعتقادی خود به جریانات و یا کشورهای درگیر در عراق نیز بدون در نظرگرفتن کمترین ملاحظه ای برای رسیدن به اهداف خود دست به هر جنایتی میزنند.اما این مساله اصلا برای رهبری مجاهدین مهم نیست که در جاییکه قانون حاکم نیست چطور میتواند ادعای حفاظت از افراد داشته باشد.در کشور عراق که رسماچند سال است در لیست ده کشور اول غیر امن قرار دارد

بسیار ادعای مسخره ای میباشد.حال باید به فرقه رجوی گفت تا کی میخواهید با خونهای ریخته مشروعیت و مظلومیت بخرید.این بازی بسیار گرانی است و امکان ندارد که بشود ازاین فرار کرد.

کانون آوا: با تشکر از شما

ساغرچی: با سپاس از وقتی که در اختیار من گذاشتید