د07232018

Last updateی, 22 جولای 2018 9am

Back شما اینجا هستید: Home اخبارروز اخبار دیدگاه ها خروج آمریکا از برجام و واکنش های جهانی

خروج آمریکا از برجام و واکنش های جهانی

----------------------------------------------------------------

کریم غلامی، ایران فانوس، سیزدهم می ۲۰۱۸

gholami karimخروج آمریکا از برجام و واکنش های جهانی

شادی و پای کوبی مجاهدین از بازگشت بحران و تحریم های اقتصادی

همانگونه که انتظار می رفت نهایتا دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا خروج خود از برجام را اعلام کرد و در یک دستور اجرایی خواهان تحریم های شدید اقتصادی علیه ایران شد. این خبر با واکنش های مختلفی رو به رو شد، طبق معمول عربستان سعود و اسراییل (دشمنان تاریخی مردم ایران) از این اقدام ترامپ حمایت کردند اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی از تصمیم ترامپ ابراز تاسف کردند وزیر خارجه آلمان در اظهار نظر خود اعلام کرد که: „با برجام، دنیا امن‌ تر از قبل شده و اروپا به همین خاطر، برای حفظ آن سخت تلاش خواهد کرد“. بی تردید با تصمیم خروج ترامپ از برجام شرایط بین المللی دچار بحران خواهد شد و شرایط سیاسی و اقتصادی داخلی ایران بسیار بحرانی تر خواهد شد. همواره گفته ام که اولین قربانیان تحریم های اقتصادی مردم ایران هستند بخصوص قشر کم درآمد(بخش عظیمی از مردم ایران) افراد ثروتمند و صاحبان قدرت چندان آسیب نمی بینند. نتیجه فرمان جدید ترامپ چیزی نیست جز بیکاری و فقر در نتیجه افزایش بزهکاری.

مجاهدین اولین سود کننده این ترحیم ها هستند

پس از انتشار بیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران به تمام تعهدات توافق وین در ماه ژوئیه ۲۰۱۵ عمل کرده، اتحادیه اروپا و آمریکا به تحریم های مالی و اقتصادی خود علیه ایران پایان دادند. با لغو تحریم ها ایران می توانست بار دیگر نفت و گاز به اتحادیه اروپا صادر کند و در پیوند با بازار مالی جهانی قرار گیرد. از سوی دیگر شرکت های غربی امکان انجام معامله با ایران را پیدا می کردند. در این میان مجاهدین خلق به شدت صحنه را باخته و چشم انداز حمله نظامی آمریکا به ایران، را شکست خورده می دیدند گریان و پریشان بودند اما بعد از فرمان ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از برجام، مجاهدین به شادی و پایکوبی پرداخته اند. مجاهدین خلق از درد و رنجی که مردم ایران متحمل شده اند و قرار است که متحمل شوند، شاد و مسرور هستند. در یکی از جلسات شستشوی مغزی مجاهدین در قرارگاه(شکنجه گاه) باقرزاده، مسعود رجوی در پاسخ به پرسشی که تحریم های اقتصادی مردم ایران را تحت فشار قرار می دهد، گفت درست است که مردم ایران تحت فشار قرار خواهند گرفت، ولی مردم ایران نیز باید سهم خود از مبارزه با خمینی را این چنین بپردازند.

تقریبا همه نیروهای سیاسی چه داخل ایران و چه خارج ایران حتی سپاه پاسداران در سال جدید ۱۳۹۷، خبر از هم پاشیدن نظام سیاسی ایران را مطرح کردند. البته این موضوع بی تاثیر از اعتراضات دی ماه سال قبل نیست. شرایط دشوار اقتصادی و وضعیت نامتعادل سیاسی ایران میدان را برای دخالت های دیگران حتی همسایه های عرب ایران باز کرده است. به نظر من تنها امید دولت ایران به کشورهای اروپایی است که وضعیت برجام را زنده کنند. البته در این میان آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس و نمونه های مانند آن وضعیت سیاسی را بحرانی تر می کند.

حتی اگر فرض را بر این بگیریم که نیروهای سیاسی(بهتر بگویم که دشمنان مردم ایران) به خواسته خود یعنی سرنگون شدن رژیم ایران توسط حمله نظامی آمریکا، برسند و در اثر تحریم های شدید اقتصادی نظامی سیاسی ایران از هم بپاشد، نتیجه هر چه که باشد بازنده آن مردم ایران هستند.