ی05192019

Last updateی, 19 می 2019 8am

Back شما اینجا هستید: Home اخبارروز اخبار دیدگاه ها مجاهدین خلق رابط مالی و بازوی عملیاتی و جاسوسی اسرائیل

مجاهدین خلق رابط مالی و بازوی عملیاتی و جاسوسی اسرائیل

رابطه مجاهدین خلق با اسرائیل، اورشلیم پست به صراحت از رییس سابق موساد دنیل یاتوم نقل می کند که اسرائیل برای اجرای برخی طرح های ضد ایرانی اش از مجاهدین خلق استفاده می کند. اورشلیم پست یکی از این طرح ها را ترور دانشمندان هسته ای ایران می داند. همچنین تله شور از دیگر خدمات.....

---------------------------------------------------------------------------------

Bildschirmfoto 2019 05 13 um 13.53.15مجاهدین خلق رابط مالی و بازوی عملیاتی و جاسوسی اسرائیل

چند روزی است که حضور ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس، خبر ساز شده است و گمانه ها درباره جنگ آمریکا با ایران را افزایش داده است. اسرائیل در این باره اذعان کرد که اطلاعات جاسوسی این رژیم زمینه‌ساز بیانیه اخیر بولتون علیه ایران و به تبع آن اعزام ناو هواپیما بر آرلینگتون به منطقه بوده است. برخی مقامات بلند پایه اسرائیلی به خبرگزاری اکسیوس گفتند که مئیر بن شابات رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل اطلاعاتی مبهم به جان بولتون داده است. بنا براین اطلاعات مبهم مقرر بود که حمله ای علیه یک هدف آمریکایی یا سعودی یا اماراتی در خلیج فارس رخ بدهد.

اکسیوس یادآوری می کند که این اولین بار نیست که اسرائیل درباره به اصطلاح توطئه های ایران هشدار می دهد و در پایان گزارش خود اشاره می کند که وقتی بحث اطلاعات جاسوسی درباره ایران است، موساد سابقه قابل اعتمادی ندارد و برای اثبات این ادعا از اطلاعات غلطی که در سال 2004 درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران به مجاهدین خلق داد تا منتشر کنند، یاد می کند.
از سوی دیگر، روابط مجاهدین خلق با دشمنان ایران محدود به هیچ معیار قانونی، اخلاقی و شرعی نمی شود. برای سران این تشکیلات صرف آن که دولت یا نهادی مخالف جمهوری اسلامی باشد توجیهی است برای ارائه خدمات گوناگون و متنوع به آن دولت یا نهاد. در مواقعی این خدمات منفعت مستقیمی برای مجاهدین خلق ندارد، این گروه با اجرای نقش رابط برای پیشبرد اهداف و سیاست های ابرقدرت ها، به امید بهره برداری های آینده خدماتش را ارئه می دهد.
برای نمونه، انتخابات اخیر اسپانیا، باردیگر خبر حمایت مالی مجاهدین خلق از حزب دست راستی افراطی “وکس” را به صدر اخبار آورد. به گزارش خبرگزاری ها، کمک های مالی مجاهدین خلق به وکس چنان موثر بود که این حزب پس از چهار دهه در حاشیه بودن توانست در ماه گذشته ده درصد کرسی های پارلمان اسپانیا را بدست آورد. این خبر از این رو برای اروپایی ها اهمیت ویژه داشت که حزب مذبور به عنوان نهادی نژادپرست، اسلام هراس و ضد چپ افراطی شناخته می شود درحالی که مجاهدین خلق در غرب به عنوان گروهی اسلامی و با گرایش های چپ شناخته می شود.
شاید چنین سو گیری های متناقضی از سوی مجاهدین خلق، برای تحلیل گران و روزنامه نگاران غربی عجیب به نظر برسد اما با اندکی مطالعه از تاریخچه این تشکیلات در می یابند که تغییر مکرر مواضع سیاسی و ایدئولوژیک برای مجاهدین خلق هرگز کار دشواری نبوده است. نگاهی به وضعیت امروز این تشکیلات و روابط بسیار دوستانه ای که با اهدای مبالغ هنگفت به سیاستمداران آمریکایی همراه است، نشان از فاصله بسیار زیاد خط مشی فعلی گروه با خط مشی ضد آمریکایی، ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی گروه، دست کم در سه دهه اول پس از تاسیسش دارد.
اما اینکه چرا مجاهدین خلق به یک حزب دست راستی در اسپانیا کمک می کند، پاسخ های روشن تری دارد. نخستین دلیل، حضور حامی اسپانیایی با سابقه مجاهدین خلق، الخو ویدال کوادراس در این حزب است. کوادراس که زمانی رییس دوره ای پارلمان اروپا بود برای هواداری از مجاهدین خلق و دیدار هایش با مریم رجوی هدایای نقدی بسیاری دریافت کرد و بنابراین پذیرش کمک های مالی مجاهدین برای پیشبرد حزبش بدیهی به نظر می رسد. در گزارش های نشریه ال پاییس، فارین پالیسی و تله شور انگلیش، آمده است که کمک های مالی مجاهدین خلق به وکس هشتاد درصد کمک های مالی به این حزب را بین سال های 2013 تا 2014 تشکیل می داده است.
حال پرسش اساسی تر این است که مجاهدین خلق چگونه توانایی مالی برای ارائه چنین کمک هایی دارند. برای پاسخ به این سوال، روزنامه نگاران غربی به سراغ افراد مختلفی رفتند تا از منابع پولی مجاهدین خلق با خبر شوند. بنظر می رسد که اعضای سابق این تشکیلات گزینه های مناسبی برای پاسخ به این پرسش بوده اند. مسعود خدابنده در پاسخ به فارین پالیسی اذعان می کند که اساسا اسرائیلی ها درحال تغذیه منابع مالی مجاهدین خلق و به تبع آن حزب وکس هستند و حسن حیرانی عضوی که به تازگی از تشکیلات جدا شده است اطمینان دارد که عربستان سعودی حامی مالی مجاهدین خلق است. سعد اله سیفی عضو سابق دیگری که به تازگی به ایران بازگشته است، دولت های ثروتمند عرب را حامی مالی مجاهین می داند.
درباره رابطه مجاهدین خلق با اسرائیل، اورشلیم پست به صراحت از رییس سابق موساد دنیل یاتوم نقل می کند که اسرائیل برای اجرای برخی طرح های ضد ایرانی اش از مجاهدین خلق استفاده می کند. اورشلیم پست یکی از این طرح ها را ترور دانشمندان هسته ای ایران می داند. همچنین تله شور از دیگر خدمات دولت سعودی به مجاهدین خلق به اختصاص دادن آنتن تلویزیون های ماهواره ای به این گروه و حمایت همه جانبه ملک ترکی فیصل از مریم رجوی اشاره می کند.
همه این ها زمانی کاملا قابل درک است که دریابیم اسرائیل در سال های اخیر به شدت در پی سرکار آمدن احزاب دست راستی در کشورهای اروپایی است چراکه سیاست های غالبا نژاد پرستانه، اسلام هراسانه این احزاب در راستای سیاست های اسرائیل هستند. تله شور با تاکید بر این موضوع نتیجه گیری می کند که از دید اسرائیل، آمریکا و سعودی، مجاهدین خلق نماینده صدای مخالفان ایرانی است که این کشورها در نهایت درماندگی به آن نیاز دارند و در ظاهر مستقیما دست آن ها را رو نمی کند.
بدین ترتیب، عجیب نیست که اگر امروز عده ای از تحلیل گران مجاهدین خلق را عامل انفجارهای روز گذشته در بندر فجیره امارات و آتش گرفتن چندین نفت کش از جمله نفت کش های سعودی می دانند. شاید که مریم رجوی در خیالات خود می بیند که با پیشتیبانی ترامپ، نتانیاهو و بن سلمان فروغ جاویدانی تازه به راه بیندازد تا آرزوی رئیس جمهورشدنس را محقق کند.