د11202017

Last updateد, 20 نوامبر 2017 9am

Back شما اینجا هستید: Home اخبارروز اخبار گزارشات گزارش تلویزیون اماراتی «اخبار الآن» از وضعیت مجاهدین در تیرانا (آلبانی)

گزارش تلویزیون اماراتی «اخبار الآن» از وضعیت مجاهدین در تیرانا (آلبانی)

پیوند رهایی، بیستم سپتامبر ۲۰۱۶

گزارش تلویزیون اماراتی «اخبار الآن» از وضعیت مجاهدین در تیرانا (آلبانی)

خبرنگار: جنان موسی

در اقدامی پرابهام اعضای سازمان اپوزیسیون ایرانی مجاهدین خلق از عراق به آلبانی یکی از کشورهای بالکان در جنوب شرق اروپا منتقل شدند. آنها اکنون در اردوگاههایی دارای حصار و نرده در پایتخت آلبانی تیرانا زندگی می کنند.

خبرنگار ما خانم جنان موسی به آنجا رفت تا در مورد موضوع تحقیق کند و گزارش زیر را برایمان فرستاده است:

آنچه پشت سر من می بینید اردوگاه یا مقر مجاهدین خلق در تیرانا می باشد. من نمی توانم بیش از این به این اردوگاه نزدیک بشوم یا وارد آن گردم و افراد سازمان حاضر به گفتگو در داخل آنجا یا ظهور جلوی دوربین نیستند. آنها از اینجا به فروشگاه مجاور رفت و آمد دارند یا سوار اتوبوس شده و به مرکز شهر می روند.

ما اکنون در تیرانا پایتخت آلبانی فقیرترین کشور در اروپا هستیم که سه میلیون نفر جمعیت دارد ولی اخیرا اعضای سازمان ایرانی مجاهدین خلق هم به این جمعیت اضافه شده اند. به آنان اجازه داده شده که از عراق به اینجا بیایند تا در اردوگاههایی در اطراف پایتخت آلبانی در نزدیکی یکی از مراکز بازرگانی (فروشگاههای بزرگ) در تیرانا اقامت کنند.

جزئیات این قرارداد یا معامله ای که موجب خروج افراد مجاهدین خلق از بغداد و رفتن آنها به تیرانا شد هنوز اعلام نشده است. این ساکنان جدید تیرانا با رسانه ها صحبت نمی کنند و در اردوگاههایی محصور و دارای نرده ها و شبانه روز تحت حفاظت و نگهبانی زندگی می کنند.

افراد مجاهدین خلق آزادانه در تیرانا رفت و آمد دارند و می گردند ولی به هیچکس اجازه داده نمی شود که وارد اردوگاههایشان بشود. من نتوانستم با آنها در مقرشان دیدار کنم ولی با یکی از آنان در بیرون اردوگاه صحبت کردم:

– شما اهل کجایید؟

– من ایرانی هستم از اپوزیسیون ایران.

– آیا شما به آلبانی آمده اید تا در اینجا برای همیشه بمانید؟

– بله ما برای همیشه اینجا خواهیم ماند. البته تا سرنگونی رژیم ایران در اینجا می مانیم.

– آیا شما پاسپورت آلبانیایی دارید؟

– نه اصلا، به ما هنوز پاسپورت نداده اند. فقط یک برگه به ما داده اند.

– شما می توانید مسافرت کنید؟

– نه

– آیا به شما در آینده پاسپورت خواهند داد؟

– احتمالا بله… ضمنا حضور ما در اینجا تجربۀ جدیدی هم برای آلبانی است.

سازمان مجاهدین خلق یکی از نیروهایی بود که شاه ایران را در سال ۱۹۷۹ سرنگون کردند ولی به علت افکار کمونیستی اش اختلافاتی بین این سازمان و نیروهای اسلامی حاکم از زمان سقوط رژیم شاه تا امروز در ایران بروز کرده که به حد جنگ مسلحانه بین طرفین رسید.

به دنبال آن این سازمان به پاریس منتقل شد و از آنجا به عراق رفت. در عراق رژیم صدام حسین از آن حمایت کرد و به این سازمان کمک نمود تا مبارزه اش علیه رژیم ایران را ادامه دهد. تا همین چندی پیش افراد مجاهدین خلق در اردوگاهی در بغداد به نام لیبرتی سکونت داشتند ولی توسط گروههای طرفدار ایران در عراق مورد حملات مداوم قرار گرفتند که در نتیجۀ آن بسیاری از افراد این سازمان کشته شدند. آمریکا وقتی دید موجودیت آنها در خطر است تصمیم به بیرون بردن آنان از عراق گرفت. تنها کشوری که حاضر به پذیرفتن آنها شد آلبانی بود که متحد آمریکا در بالکان می باشد.

در این مورد ما با آقای الدو بومشی وزیر خارجۀ سابق آلبانی صحبت کردیم:

– ما جزئی از پیمان ناتو هستیم. آلبانی و مردم آلبانی در منطقه خیلی از فروپاشی رژیم کمونیستی و گسترش پیمان ناتو و نیز دخالت پیمان ناتو در کوزوو بهره بردند زیرا ما توانستیم کشور مستقل آلبانی را از نو تأسیس کنیم. از این رو ما مدیون غرب و آمریکا و کشورهای اروپایی هستیم و چون ما اکنون جزء این پیمان می باشیم پس باید با آنها همکاری کنیم. البته آلبانی یک کشور کوچک می باشد ولی با اینهمه ما در کارهای ناتو در عراق و افغانستان و در بوسنی مشارکت کردیم. از این رو ما باید به میزان توانایی مان همکاری کنیم. ما یک قرارداد بستیم که سرانجام همۀ افراد سازمان مجاهدین خلق که تعدادشان به سه هزار نفر برآورد می شود از بغداد به آلبانی منتقل شوند.

یکی از افراد مجاهدین خلق:

– اگر به ایران برگردم به راحتی مرا می کشند چنانکه با دوستانم چنین کردند. دوستانم در آنجا زندانی شدند و بسیاری هم کشته شدند.

خبرنگار: هرچند سازمان مجاهدین خلق به ادامۀ نبرد تا سرنگونی رژیم حاکم در تهران متعهد است، ولی مشکل به نظر می رسد که آنها به این هدف برسند زیرا آنها اکنون خیلی از ایران دور شده اند و این امر ما را وامی دارد که بگوییم نبرد و مبارزۀ آنها در حال حاضر به پایان رسیده است.

منبع: پیوند رهایی